Za izgled novog posjetiteljskog centra Tvrđave sv. Mihovila pobrinut će se Brigada

🗓 28 Septembar 2020

Za izgled novog posjetiteljskog centra Tvrđave sv. Mihovila pobrinut će se Brigada

🗓 28 Septembar 2020

Kroz projekt FORTITUDE – Historical Fortresses Intensifying cross-border Tourism Development  Tvrđava sv. Mihovila dobit će niz novih sadržaja u unutrašnjosti što uključuje nova tehnološka i prostorna rješenja u suvenirnici i Info pultu tvrđave, izložbene postave u muzejskoj prostoriji i dijelu podzemnih prostora tvrđave, kao i u prostorijama informativnog centra City Point koji se nalazi u staroj gradskoj jezgri Šibenika.

Uređenje i opremanje unutrašnjosti tvrđave tako će doprinijeti poboljšanju doživljaja dnevnih posjetitelja, a unutrašnji prostori istodobno će zadržati svoju multifunkcionalnost. Postupkom javne nabave za ovaj je projekt odabrana zagrebačka kreativna agencija Brigada, s kojom je potpisan Ugovor za Vođenje uređenja, osmišljavanje rješenja i dizajn sadržaja u posjetiteljskom centru Tvrđave sv. Mihovila.

Projektom FORTITUDE nastoji se obogatiti turističku ponudu i poboljšati turističku atraktivnost utvrđenih lokaliteta u programskom  području stvaranjem i promicanjem nove turističke ponude i proizvoda, čemu će novi izgled i sadržaju unutar tvrđave uvelike doprinjeti.

The project is co-financed by ERDF and IPA II funds of the European Union.

PA 3 / Contributing to the development of tourism and preserving cultural and natural heritage

The project is co-financed by ERDF and IPA II funds of the European Union.

This website has been produced with the assistance of the European Union. The contents of this website are the sole responsibility of the Municipality of Bar and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

Total project budget: 1.618.438,72 EUR
EU co-financing:1.375.672,91 EUR
Project duration: 01/03/2020 – 30/06/2022

© 2022. Night of Fortresses