Radionica o upravljanju destinacijom u okviru projekta Fortitude

🗓 25 Jun 2021

Radionica o upravljanju destinacijom u okviru projekta Fortitude

🗓 25 Jun 2021

Opština Bar je, u okviru projekta FORTITUDE, organizovala dvodnevnu radionicu o upravljanju destinacijom – HERITAGE AND INTERPRETATION, u saradnji sa predavačima iz Evropske federacije gradova sa utvrđenjima (EFFORTS) iz Brisela i vodećim partnerom na projektu, Tvrđavom kulture Šibenik. Na radionici namijenjenoj menadžerima u upravljanju turizmom i kulturnom baštinom, teme su bile o digitalizacija kulturnog nasljeđa i podizanje nivoa turističke atraktivnosti destinacije.

Osim partnerskih institucija iz Šibenika, Karlovca, Banja Luke i Herceg Novog, na radionici su učestvovali predstavnici Opštine Bar, Opštine Ulcinj, Nacionalne turističke organizacije, Turističke organizacije Bar, JP Kulturni centar Bar, kao i predstavnici turističke privrede iz Bara (turističke agencije Allegra i Ave Tours, hoteli Kalamper, Princess i Stara Čaršija).

Cilj radionice je bio poboljšanje modela upravljanja turističkom destinacijom, unapređivanje iskustava posjetilaca, postizanje višeg nivoa turističke atrakcije same destinacije, kao i podizanje nivoa znanja o marketingu i valorizaciji kulturne baštine. Naročito su istaknuti kulturno-istorijski potencijali Bara, mogućnost digitalizacije utvrđenja i otkrivanje neiskorištenih turističkih potencijala, sa ciljem obogaćivanja kulturno-turističke ponude na teritoriji naše opštine.

Predavači na radionici, stručnjaci iz oblasti kulturne baštine za utvrđenja, predstavnici su EFFORTS-a, svjetski priznate federacije koja broji oko 200 članova iz 24 države, a čija je misija razmjena stručnih znanja i vještina, promocija saradnje i isticanje značaja fortifikacionog nasljeđa, kao preduslova za društveni, ekonomski i prostorni razvoj.

Projekat FORTITUDE (Historic Fortresses Intensifying Cross-Border Tourism Development) se finansira iz programa Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora i sprovode ga opštine Bar i Herceg Novi i gradovi Banja Luka i Karlovac, uz vodeće partnerstvo Tvrđave kulture Šibenik. Projekat FORTITUDE je ukupne vrijednosti 1.618.438,72 €, dok budžet Opštine Bar iznosi 253.597,48 €. Započeo je u martu 2020. godine i traje do februara 2022. godine.

Prezentacije sa radionice možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 Presentation  1

 Presentation  2

 Presentation  3

The project is co-financed by ERDF and IPA II funds of the European Union.

PA 3 / Contributing to the development of tourism and preserving cultural and natural heritage

The project is co-financed by ERDF and IPA II funds of the European Union.

This website has been produced with the assistance of the European Union. The contents of this website are the sole responsibility of the Municipality of Bar and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

Total project budget: 1.618.438,72 EUR
EU co-financing:1.375.672,91 EUR
Project duration: 01/03/2020 – 30/06/2022

© 2022. Night of Fortresses